Facultati Bucuresti

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

 

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti urmareste pregatirea in invatamantul superior a tinerilor specialisti in domeniile ingineria instalatiilor, ingineria mediului, inginerie mecanica/masini si utilaje pentru constructii, inginerie civila, inginerie geodezica, ingineria sistemelor si inginerie si management.


La infiintare, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti s-a numit Scoala Nationala de Drumuri si Poduri, acum aproape un secol si jumatate, in anul 1864. Mai tarziu, in anul 1921, si-a schimbat denumirea in Politehnica Bucuresti, unde in cadrul sectiei de Constructii, s-au format tinerii ingineri constructori, iar in anul 1938 aceasta sectie s-a transformat in Facultatea de Constructii. Numele de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a ramas stabil inca din anul 1995, iar de atunci universitatea se mandreste cu un numar de aproape 40.000 de absolventi specializati in constructii. Acestia au avut parte de profesori renumiti precum Anghel Saligny, David Emanuel, Spiru Haret, Gheorghe Titeica, Gheorghe Filipescu, Elie Radu, Ion Ionescu si altii, care au contribuit la cresterea gradului de educatie si cultura romaneasca.


Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti este acreditata pentru cele 3 cicluri de invatamant: licenta, masterat si doctorat. In momentul de fata, universitatea dispune de 7 facultati, dintre care 6 in limba romana si una in engleza sau franceza. Facultatile cu predare in limba romana sunt: Cai Ferate Drumuri si Poduri, Utilaj Tehnologic, Hidrotehnica, Instalatii, Geodezie, Constructii Civile Industriale si Agricole. Acestea ofera studii in ambele cicluri: licenta si masterat, licenta avand o durata de 4 ani si finalizandu-se cu obtinerea diplomei de licenta si a titlului de inginer, iar masteratul se intinde pe durata a 3 semestre. Facultatea cu predare in engleza sau franceza are o durata de 4 ani pentru tinerii ingineri. In momentul de fata, la licenta si masterat sunt inscrisi peste 8000 de studenti, iar la ciclul III de invatamant aproximativ 600 de studenti. Cursurile serale sunt un alt avantaj de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, avand o durata de 5 ani in cadrul facultatilor de Instalatii si Utilaj Tehnologic.


Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti este universitatea care a initiat  Reteaua Tematica  EUCEET, care ofera studentilor posibilitatea de a colabora cu 131 de universitati partenere din 29 de tari. Multi dintre tinerii ingineri aleg sa plece cu diferite programe spre Franta, Canada, Germania, SUA, Africa de Sud etc., deoarece au pregatirea necesara pentru a face fata provocarilor din aceasta ramura.
Studentii mai beneficiaza de un campus bine organizat, camine curate, cantine, cabinet medical gratuit si sali de sport. Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti incurajeaza tinerii ingineri sa practice diferite sporturi in sala universitatii sau sa organizeze alte activitati si jocuri sportive. 

 

Facultati Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

Facultatea de Constructii Civile Industriale si Agricole
Facultatea de Hidrotehnica
Facultatea de Cai Ferate Drumuri si Poduri
Facultatea de Instalatii
Facultatea de Utilaj Tehnologic
Facultatea de Geodezie
Facultatea de Inginerie in Limbi Straine

 

Detalii Contact

Adresa: Bulevardul Lacul Tei nr. 122-124, sector 2, 020396, Bucuresti
Telefon:  +40-21-242.12.08
Fax: +40-21-242.07.81
Web: www.utcb.ro
Email: secretariat[@]utcb.ro

 
Facultati Bucuresti (C) Copyright 2011