Facultati Bucuresti

Universitatea Politehnica Bucuresti


Istoricul Universitatii Politehnica Bucuresti

Universitatea Politehnica Bucuresti a fost infiintata in anul 1818 si este prima institutie de prestigiu in domeniul ingineriei din Romania. Gheorghe Lazar a fost cel care a infiintat prima Scoala Tehnica Superioara cu predare in limba romana in cadrul manastirii Sfantul Sava din Bucuresti, redenumind-o Colegiul de la Sfantul Sava in anul 1832.
“Scoala de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura” a fost infiintata la intai octombrie 1864, iar mai tarziu se reoganizeaza sub numele de “Scoala de Poduri, Sosele si Mine” avand o durata a studiilor de 5 ani.

Mai tarziu, in anul 1881, se reorganizeaza si primeste numele de “Scoala Nationala de Poduri si Sosele”, iar in luna iunie anul 1920 se infiinteaza Scoala Politehnica din Bucuresti. In anul 1920 scoala devine Politehnica Bucuresti.
Universitatea Politehnica Bucuresti a ramas sub aceasta denumire din anul 1992, fiind una dintre universitatile cele mai cautate din Bucuresti.


Obiectivul Universitatii Politehnica

Universitatea Politehnica Bucuresti isi propune sa pregateasca si sa lanseze specialisti ingineri in numeroase domenii tehnice cu scopul de a participa pe termen lung la imbunatatirea economiei si a societatii romanesti.
Conditiile de studiu oferite de Universitatea Politehnica Bucuresti sunt excelente: sali de curs si laboratoare de ultima generatie, platforme informationale la standarde europene. Deasemenea, studentii care se remarca in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, au sansa sa obtina o bursa in strainatate in una dintre cele 100 universitati colaboatoare, unde vor studia alaturi de ingineri veniti din diferite colturi ale lumii.

Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti

Universitatea Politehnica detine o biblioteca complexa intr-o cladire solida, unde se regasesc marile carti de specialitate din domeniul ingineriei tehnice, care depasesc cifra de 1.000.000 de materiale biblioeconomice. Acestea stau la dispozitia studentilor, masteranzilor, doctoranzilor, dar si cadrelor didactice si cercetatorilor din universitate sau din afara ei.
In era informatiei, misiunea Bibliotecii Centrale este de a imbunatati in mod constant suporturile traditionale si cele informatice, astfel incat sa poata fi numita o biblioteca moderna, facand fata dezvoltarii expansioniste a informatiilor si satisfacand nevoia de cunoastere a utilizatorilor. 
In anul 2004, Universitatea Politehnica Bucuresti a implementat un sistem informatic al bibliotecii,  numit Aleph 500, care ofera utilizatorilor resurse electronice, baze de date, cataloage online dar si reviste in format electronic. Astfel, accesul la informatie este disponibil oricarui utilizator din universitate sau din afara ei. 

 

Organizarea Universitatii Politehnica

Universitatea Politehnica Bucuresti este structurata in 15 facultati, astfel:

Facultati Politehnica Bucuresti

 

Detalii Contact

Adresa: Splaiul Independentei nr. 313, sector 6, 060042 Bucuresti
Telefon (centrala):  +40-21-402.91.00 ,  +40-21-318.10.22 / 23 / 24 / 25
Fax: +40-21-318.10.01
Web: www.pub.ro
Email: relatii.publice[@]upb

 
Facultati Bucuresti (C) Copyright 2011