Facultati Bucuresti

Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

 

Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti a fost infiintata in anul 1863 de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, avand filiale in Bucuresti si Iasi. Aceasta a cuprins la acea vreme doua scoli de arta: “Institutul de Muzica Vocala” si “ Scoala de muzica instrumentala”. In cadrul acestei universitati au fost pregatite mari personalitati ale cultului muzical romanesc si international.
Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti are peste 140 de ani de traditie, timp in care a lansat multi studenti pe faimoasele scene din Europa si din intregul mapamond.
Planul de invatamant al universitatii este organizat dupa modelul celor 3 cicluri: licenta, masterat si doctorat.
Creditele ECTS ale universitatii, adica 30 de credite pentru un semestru si 60 de credite pentru un an studiat, sunt transferabile, astfel Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti ofera studentilor sai posibilitatea studiului in strainatate, avand multe universitati partenere.
Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti cuprinde 2 facultati: Facultatea de Interpretare Muzicala, care are canto, instrumente muzicale si regie de teatru muzical si Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala. Cea din urma are urmatoarele specializari: muzicologie, dirijat cor si orchestra, compozitie, pedagogie muzicala, muzica usoara jazz si muzica religioasa.
Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti face parte din Asociatia Europeana a Conservatoarelor.

 

Facultati Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Facultatea de Interpretare Muzicala
Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala

 

Detalii Contact

Adresa: Stirbei Voda nr. 33, sector 1, 010102, Bucuresti
Telefon:  +40-21-314.63.41; +40-21-314.26.10
Fax: +40-21-314.63.41
Web: www.unmb.ro
Email: rectorat[@]unmb.ro

 
Facultati Bucuresti (C) Copyright 2011