Facultati Bucuresti

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti

 

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti a fost infiintata in anul 1864 de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza si pictorii Theodor Aman, respectiv Gheorghe Tattarescu, sub numele de Scoala Nationala de Arte Frumoase. Durata acesteia in acea perioada era de 5 ani si se studia pictura, arhitectura, estetica, sculptura, gravura, desen linear, istorie si perspectiva.
In anul 1931 se voteaza Legea invatamantului superior prin care scolile de Arte Frumoase din tara se transforma in Academii de Belle Arte. Cel dintai rector de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti este Camil Ressu. Mai tarziu, in anul 1942, Academia isi schimba numele in Scoala Superioara de Arte Bucuresti. Institutul de Arte din Bucuresti s-a infiintat in anul 1948, cuprinzand urmatoarele facultati: Facultatea de Teatru si Muzica, Coregrafie si Arte Plastice, Istoria Artei si Arte Decorative. Doi ani mai tarziu se infiinteaza Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”. In anul 1990 acesta ia numele de Academia de Arte, iar in momentul de fata se intituleaza Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.
In cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti se afla Facultatea de Arte Plastice cu urmatoarele specializari: grafica, pedagogia artei, pictura, sculptura si  foto-video. Dintre absolventii si profesorii de renume ai universitatii ii mentionam pe Theodor Aman, Gheorghe Tattarescu, Camil Ressu, Constantin Brancusi, Stefan Luchian, Francisc Sirato si multi altii.
Studentii de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti beneficiaza de burse de studiu si au posibilitatea de a participa la schimburi de experienta in orice universitate din Europa; deasemenea creditele de invatamant sunt transferabile, iar anii de studiu se pot echivala cu orice alta universitate de acelasi nivel din lume. 
Universitatea Nationala de Arte Bucuresti isi promoveaza studentii si absolventii expunandu-le lucrarile prin diverse simpozioane, expozitii si conferinte de presa.

 

Facultati Universitatea Nationala de Arte Bucuresti

Facultatea de Arte Plastice
Facultatea de Arte Decorative si Design
Facultatea de Istoria si Teoria Artei

 

Detalii Contact

Adresa: General Budisteanu nr. 19, sector 1, 010773, Bucuresti
Secretariat si Rectorat:  +40-21-312.54.29
Telefon secretar sef: +40-21-313.83.87
Web: www.unarte.org
Email: rectorat[@]unarte.org; secretarsef[@]unarte.org

 
Facultati Bucuresti (C) Copyright 2011