Facultati Bucuresti

Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti

 

Scurt Istoric

Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti este cea mai veche si cea mai importanta institutie de invatamant superior axata pe pregatirea specialistilor in domeniul arhitecturii si urbanismului.
Invatamantul de Arhitectura a fost infiintat in anul 1864 prin implicarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sub titulatura Scoala de Ponti si Sosele, de Mine si Arhitectura. Sectia de arhitectura si-a inchis portile in scurt timp deoarece nu existau suficiente fonduri si elevi care sa o frecventeze. In anul 1892 s-a infiintat Scoala de Arhitectura a Societatii Arhitectilor Romani si a functionat timp de 5 ani, schimbandu-si apoi denumirea in Scoala Nationala de Arhitectura. Aceasta din urma facea parte din Scoala de Belle-Arte din Bucuresti si reprezenta una dintre sectii. In anul 1904 se creaza Scoala Superioara de Arhitectura, fiind considerata institutie independenta de invatamant superior, avandu-l ca director pe Ermil Pangratti. Prima lege proprie a scolii fost obtinuta in anul 1932, iar denumirea institutiei s-a schimbat in Academia de Arhitectura. In anul 1938 Academia de Arhitectura a primit titulatura de Facultatea de Arhitectura, facand parte din structura Universitatii Politehnica Bucuresti. Facultatea a redevenit independenta in anul 1952 sub numele de Institutul de Arhitectura,care cuprindea si o sectie cu specializare in Urbanism. Astfel a functionat pana in anul 2000, cand si-a schimbat denumirea in cea prezenta si astazi: Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti.  


Facilitati

Studentii de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti beneficiaza de spatii recent renovate si dotate cu mobilier nou si echipamente de proiectie pentru desfasurarea cursurilor, seminariilor, laboratoarelor si atelierelor de proiectare. Deasemenea biblioteca si sala de sport stau la dispozitia tinerilor dornici de invatare si relaxare. Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti are la subsolul cladirii un bufet, o librarie, o papetarie si un xerox. In curand conducerea universitatii va construi si un bazin de inot, incurajand studentii sa opteze pentru activitati sportive, ramanand sanatosi, echilibrati si dornici de invatare.
Biblioteca universitatii a fost infiintata in anul 1912 cu ajutorul donatiilor facute de catre profesori si dispune de cea mai veche colectie de specialitate din Romania. Aceste donatii cuprind colectii ale inginerilor si arhitectilor precum Ion Mincu, Paul Smarandescu, Ermil Pangratti si Grigore Cerchez. In momentul de fata, biblioteca de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti are doua sali de lectura amenajate modern unde studentii se pot delecta cu aproape 200.000 de publicatii din domenii precum: arhitectura, urbanism, arta, constructii, filozofie, istorie, matematica etc. 
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti detine peste 500 de locuri de cazare in caminele studentesti, iar in zona se afla o cantina si un cabinet medical.

 

Facultati Arhitectura si Urbanism Bucuresti

Facultatea de Arhitectura
Facultatea de Urbanism
Facultatea de Arhitectura de Interior

 

Detalii Contact

Adresa: Academiei nr.18-20,  010014, Bucuresti
Telefon:  +40-21-307.71.12
Fax: +40-21-307.71.09
Web: www.uauim.ro
Email: rectorat.uauim[@]gmail.com

 
Facultati Bucuresti (C) Copyright 2011