Facultati Bucuresti

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti

 

Scurt Istoric

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti este cea mai veche si cea mai mare institutie de invatamant agronomic superior din tara. In anul 1852 Domnitorul Tarii Romanesti Barbu Dimitrie Stirbei a infiintat Institutul de Agricultura din Pantelimon, iar doi ani mai tarziu s-a deschis Scoala pentru Invatatura Veterinara. In acea perioada, nevoia de specialisti in domeniul cresterii plantelor si animalelor avea un trend crescator. In anul 1867 institutia agronomica isi schimba numele in Scoala Centrala de Agricultura si Silvicultura deoarece s-au introdus si materii silvice in structura de invatamant. In incinta ei s-a infiintat prima ferma didactica din Romania, in anul 1873, iar 13 ani mai tarziu s-a infiintat Statiunea Agronomica Bucuresti – prima institutie de cercetari agricole din tara. In anul 1869 se separa invatamantul silvic, iar aceasta se muta la Herastrau si primeste numele – Scoala de Agricultura de la Herastrau, iar din 1904 Scoala Centrala de Agricultura de la Herastrau.
In decursul anilor, invatamantul agronomic s-a dezvoltat progresiv, primind mai multe denumiri, printre care si Facultatea de Agronomie, care a facut parte din Scoala Politehnica Bucuresti. Din anul 1996, universitatea detine numele pe care il poarta si in prezent: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. 
Medicina Veterinara s-a dezvoltat puternic prin infiintarea sectiei veterinare in cadrul Scolii Nationale de Medicina si Farmacie in anul 1861, iar in 1922 isi deschide portile Facultatea de Medicina Veterinara si Institutul de Zootehnie si Medicina Veterinara in anul 1948. Pana in anul 2000 sunt deja infiintate Facultatile de Biotehnologii, Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, precum si Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului.
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti constituie un mediu propice de dezvoltare al viitorilor agricultori si medici veterinari.


Studentii de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti beneficiaza de conditii moderne de invatare: amfiteatre, laboratoare si centre de practica ingrijite, doua campusuri amenajate la strandarde europene: Campusul Agronomie Herastrau si Campusul Medicina Veterinara Cotroceni.

Obiectivele universitatii

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti are ca principal obiectiv dezvoltarea si modernizarea universitatii in perioada 2009-2013 prin atingerea urmatoarelor tinte:

- infiintarea de noi specializari, in concordanta cu cele europene
- infiintarea de noi masterate, mai ales pe specializarile nou create
- modernizarea si dezvoltarea facultatilor
- evaluarea si acreditarea programelor de invatare
- cresterea numarului de studenti in cadrul celor 3 cicluri: licenta, masterat si doctorat
- management de o calitate superioara in cadrul intregii universitati
- atingerea nivelului de performanta si competitivitate in domeniul cercetarii stiintifice conform standardelor internationale
- pregatirea specialistilor in domeniile agricultura, horticultura, zootehnice, silvicultura, medicina veterinara, ingineria mediului, ingineria produselor alimentare etc.
- exploatarea fermelor din cadrul universitatii prin productia, prelucrarea si comercializarea bunurilor de origine vegetala si animala
-  imbunatatiri funciare si protectia mediului

Structura

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti este in prezent o institutie moderna de invatamant superior care cuprinde toate cele 3 cicluri: licenta, masterat si doctorat.  
Universitatea este structurata in 7 facultati si un departament:

 

Facultati Agronomie si Medicina Veterinara Bucuresti

Facultatea de Agricultura
Facultatea de Horticultura
Facultatea de Zootehnie
Facultatea de Medicina Veterinara
Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului
Facultatea de Biotehnologii
Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala
Departamentul de Invatamant la Distanta

 

Detalii Contact

Adresa: Bulevardul Marasti nr. 59, 011464 Bucuresti
Telefon secretariat Rectorat:  +40-21-318.22.66
Telefon Centrala: +40-21-318.25.64
Fax: +40-21-318.28.88; +40-21-318.25.67
Web: www.usamv.ro
Email: post[@]info.usamv.ro

 
Facultati Bucuresti (C) Copyright 2011