Facultati Bucuresti

Universitatea Bucuresti

Universitatea Bucuresti a fost infiintata in anul 1864 de catre Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, contribuind astfel la imbogatirea stiintei si culturii romanesti. In anul 2000, Universitatea Bucuresti are 18 facultati infiintate cu peste 20.000 de studenti si aproximativ 3000 de posturi pentru cadre universitare. Facultatea de Administratie este ultima facultate infiintata, a19a, in anul 2004. In prezent, Universitatea Bucuresti are peste 30.000 de studenti si 3000 de posturi.
Universitatea Bucuresti participa la programe europene si internationale precum Tempus, Tempra, Socrates, Ceepus, Copernicus, Phare si Tacis. Deasemenea universitatea a semnat 157 de acorduri intre universitati si 27 intre departamente cu universitati din toata lumea, unde se promoveaza schimburile de experienta intre studenti din tari diferite, dar si schimburi pentru cadrele didactice apreciate, pentru a sustine cursuri, conferinte sau proiecte de cercetare. In momentul de fata, in Universitatea Bucuresti predau 26 de profesori straini care au venit sa faca cunoscuta cultura tarii lor si stilul de invatare. Studentii straini sunt in numar de 800, veniti sa studieze pentru a obtine diploma de licenta sau masterat.


Anual se organizeaza cursuri de limba si cultura romaneasca la Sinaia, unde participa un numar mare de studenti si cadre didactice din tara si strainatate. Facilitatile oferite de Universitatea Bucuresti sunt multiple: locuri in camine, burse, reduceri la biletele de transport in comun, asistenta medicala gratuita, cursuri de limbi straine, sporturi si acces la baze de date online.
Campusul universitatii dispune de 16 camine cu 5072 de locuri pentru studenti, acoperind aproximativ 80% din necesarul de locuri de cazare.  Reducerile se acorda atat la transportul in comun, cat si la teatru, muzee, opera si film.

 

Facultati Universitatea Bucuresti

Facultatea de Administratie si Afaceri
Facultatea de Biologie
Facultatea de Chimie
Facultatea de Drept
Facultatea de Filosofie
Facultatea de Fizica
Facultatea de Geografie
Facultatea de Geologie si Geofizica
Facultatea de Istorie
Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii
Facultatea de Limbi si Literaturi Straine
Facultatea de Litere
Facultatea de Matematica si Informatica
Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala
Facultatea de Stiinte Politice
Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala
Facultatea de Teologie Ortodoxa
Facultatea de Teologie Baptista
Departamentul de Tehnologii
Departamentul de invatamant deschis la distanta

 

Detalii Contact

Adresa: Bulevardul Mihail Kogalniceanu nr. 36-46, sector 5, 050107 Bucuresti
Telefon:  +40-21-307.73.00; +40-21-315.71.87
Fax: +40-21-313.17.60
Web: www.unibuc.ro

 
Facultati Bucuresti (C) Copyright 2011